Barkod Nerelerde Kullanılır ve Barkod nedir anlamı farklı kalınlıklarda, dik olarak birbirine paralel çizgilerin farklı bir rakamı ifade ettiği ve ürünlerin kimlik kartları haline gelen sembollere barkod denmektedir. Barkod ne amaçla kullanılır? Barkodun birkaç amacı bir arada barındırması sektörlerin iş yükünü azaltmıştır. Ürün bilgileri, küçük bir ebattaki kağıda yani barkod etiketine aktarılarak kullanılması sayesinde ürün kimlikleri kodlanmıştır. Ürünün kimliği olarak görülmesi sağlanmıştır. Ürünün ya da bir hizmetin yolcuğunu takip etmek kolaylaşmıştır. Barkod sisteminin sektörlere farklı farklı yararları vardır. Barkod sisteminin faydaları saymakla bitmez üreticiye en büyük faydası da zaman kazandırmasıdır.
Barkod Nerede kullanılır?
barkod nedir nasıl alınır nasıl yapılır? Ürünlerin üzerine yapıştırılan barkod etiketleri okuyan bir de barkod okuyucu aletler vardır. Bu okuyucu aletler sayesinde barkodlarda yer alan tüm bilgilere anında ulaşılır. Bilgiyi farklı bir yere aktarmada, okumada ve saymada önemli kolaylıklar sağlamaktadır. Zaman tasarrufunu da unutmamak gerekir. Teker teker sayacağınız bir ürünü barkod etiket ve okuyucusu sayesinde çok kısa bir sürede kağıt kalem gereksinimiz olmadan sayımını gerçekleştirirsiniz. Barkod sistemi, yaşamı daha kolay hale getirmenin teknolojik adıdır.
Üreticinin de Tüketicinin de Yararlandığı bir sistem: Barkod Sistemi
Barkod nerede kullanılır? Barkot etiketi ürünlerin üzerinde kullanılır. Demirbaşlardan, satışa sunulan sayılması ve bilgileri üzerinde olması gereken her türlü üretimde kullanılması gerekir. Barkod sistemine sahip olan ürünlerin, üretim de de tüketimde de güvenililirlik sağlaması önemlidir. Dünya genelinde ürünlerin üzerlerinde kullanılan barkod etiketleri bir ürünün nerede üretildiğinden, ne ile üretildiğinden tutun her türlü ayrıntıyı barındırır. Ve nerede satışa çıkarsa çıksın tüm dünyada tanınır. Barkod çeşitleri, üretimden sevkiyata, depolamadan kalite kontrole kadar birçok birimdekullanılır. Ayrıca su,doğalgaz,elektrik, kargo gibi hizmet sektörlerinin de barkod sisteminden yararlanıldığı bilinmektedir.
Bandrol nerelerde kullanılır?
Barkod ile karıştırılan bandrolfarklı bir işlemi temsil eder. Kitaplarda, cd’lerde ve içki kapaklarında görebileceğiniz bandrol, aslında vergi pulu olarak adlandırılabilir. Bandrol kitap gibi, müzk cd’si ya da film cd’si gibi ürünlerde vergisinin Kültür Bakanlığı’na önceden ödendiğini anlatan bir puldur. Bandrol o ürünün vergisinin peşinen ödendiğini ve devlet güvencesiyle orijinalliğini gösterir
Barkod Numarası Nasıl Oluşturulur?
Barkod Numarası Nasıl Oluşturulur? Belli bir alanda sistemsel işlerin daha kolay ilerlemesini sağlayan barkod sistemine kayıt olmak için, üretici olarak kodlama yapılması istenmektedir. Barkod çizgilerinin ilk üç çizgisi ürünün üretildiği ve satışa sunulduğu ülke kodunu içerir. Sonraki 4 rakam ise üretici kodudur. Sonraki 5 rakam ürün koduna, geriye kalan çizgileri temsil eden rakamlarda kontrol kodunu anlatır. Dünya genelindeki barkod sistemi dahilindeki ülkelerin kendine ait barkod referans nosu bulunur. Türkiye’nin barkod numarası 869’dur. Burada üretilen tüm ürünler ve hizmetler 869 numarası ile başlar. Barkod örnekleri görmek isterseniz Dega Basım’ın uzman müşteri temsilcilerimizle bu konuda bilgi alışverişi yapabilirsiniz.