60×30 Barkod Etiketi

60×30 Barkod Etiketi, çeşitleri arasında Barkod etiketi en çok kullanılan çeşitlerinden biridir. Etiketin yüzeyi kendinden termallidir. Ve herhangi bir farklı maliyet içeren bir baskı malzemesine ihtiyaç duymaz. Barkod yazıcınıza takarak üzerine baskı alabilirsiniz.

60×30 Barkod Etiketi

Termal etiketler, belirli bir kullanım süresine sahiptir. Bu kullanım süresi kullanılan kağıdından değil, termalinden kaynaklanır. Baskı yapılan etiketlerin üzerindeki baskılar zaman içerisinde uçar ve termal kağıt yüzeyi kararma yapabilir. Böyle durumlarda etiket üzerine baskı yapılan yazılar, resimler, logo ve bilgiler okunmaz hale gelebilir.

Termal Etiketler

Termal etiketler 3 çeşittir. Eko termal etiketler, kağıt bazlı termal etiketler ve plastik bazlı etiketler bulunmaktadır. Plastik bazlı etiketlerin maliyeti yüksektir ancak kısıtlı bir kullanım alanı ve müşteri tercihi görülmektedir. Kağıt bazlı termal etiketler ise 2 çeşittir. Kısa ömürlü olanlara eko termal etiketler denirken uzun ömürlü olan etiketlere ı ise lamine termal etiketler denir.

Laminasyon Çeşitleri

Özel çıkartma ve etiketlere dayanıklılık ve UV koruması eklemek için farklı laminasyon türleri kullanılır. Parlak Kalıp Kesim etiketlerde mevcut olan UV dayanıklı laminasyonumuz, etiketlerinizi  güneş, rüzgar ve yağmur gibi doğal unsurlarda korumanıza yardımcı olacaktır. Bu laminasyon, etiketlerinize parlak bir son katmaktadır ve çok net bir görüntüye sahiptir.

Standart Laminasyon

Etiket baskısı son on yılda büyük ölçüde gelişti. Siyah kalem ve beyaz kağıt bir zamanlar ticaretin aracı iken. Bugünün etiketleri çok çeşitli stokların yanı sıra çok çeşitli renk seçeneklerinde de mevcut.

Baskı Çeşitleri

Serigrafi, en eski fakat en yaygın etiket baskı tekniğidir. Serigrafi, en temel baskı etiketleridir ve genellikle çok küçük miktarlarla sınırlıdır. Serigrafi için, ultraviyole kürlenmiş pigment renkleri kullanılır ve istenen görüntü bir şablon üzerine kesilir. Şablon daha sonra etiket stoğuna yerleştirilir. Sonra ekran üste serilir ve mürekkep ekrana dökülür ve bir silecek kullanılarak yerine bastırılır. Birden fazla renk gerekirse, işlem her renk için kuruduktan sonra yapılmalıdır. İşlem, tek renkli öğeler için yalnızca bir kez tamamlanmalıdır. Kabartma baskı olarak da bilinen Tipo, görüntünün yükseltilmiş bir yüzeyden alındığı başka bir baskı şeklidir. Tipo baskı, yalnızca bir renk gerektiren basit projelerde kullanılır.

UV Laminasyon

Fleksografi çok daha hızlı bir baskı türüdür ve etiketin daha büyük miktarlarda üretilmesine izin verir. Bu yöntem, ters ana görüntü aktarımını kullanır ve en yaygın olarak ticari etiket baskısında kullanılır. Bu yöntem, ilk olarak, basılan malzeme ile sürekli temas sağlamak için tasarlanmıştır. Fleksografi, çıkartma stoğuyla temasta bulunan bir ana baskı kullanır ve daha sonra üzerine konulduğu temastan bir baskı bırakır. Fleksografi, rulo haline getirilmiş etiketleri basmanın en popüler yolu haline geliyor.

Bu işlem daha hızlı olmanın yanı sıra çevre açısından da temiz bir işlemdir. Ofset baskı, bir görüntünün bir plaka silindirinden veya kauçuk silindirden aktarılmasını içerir. Ofset baskı ek bir adım kullansa da, renk seçenekleri açısından size çok fazla esneklik sağlar. Ofset baskı, mükemmel renk sonuçları sağlar. Ofset baskı ve litografi baskı alanı, birlikte kullanıldığında canlı renkler ve efektler sağlayabildiklerinden sıklıkla birlikte kullanılır.

Dega Basım Etiket Sanayi

En yaygın baskı türü, tam renkli fotoğrafların etkisini oluşturmak için 4 mürekkep rengini kullanan 4 renkli işlem rengidir. Dört renk mavi, kırmızı, sarı ve siyahtır. Dijital baskı, en gelişmiş baskı şeklidir. Dijital baskı, size basılmadan hemen önce görüntüde değişiklikler yapmanıza olanak sağlar. Baskı, dijital görüntünün yeniden üretimi olduğundan, bu baskı tekniği aynı zamanda anında renk değişimlerine de izin verir.

Dijital baskıda kullanılan mürekkepler, içine çekilmek yerine, etiket stoğunun üstüne oturur. Dijital baskı, kişisel, ticari ve küçük işletme ürünleri üretiminde kullanılan en yaygın teknolojilerden biridir. Dijital yazdırmanın en büyük avantajı, bir ana dosyaya sahip olmanız gerekmediği ve görüntüde gereken ayarlamaları yapabilmenizdir. Bununla birlikte, dijital baskı genellikle 500’ün altındaki miktarlarla sınırlıdır.